Barbara „Bára“ Basiková je česká zpěvačka zpívající převážně rockovou hudbu. ŽivotV 80. letech začala zpívat se skupinou Martina Němce Precedens, se kterou vydala i svou první desku Doba ledová. Z té doby pochází hity jako např. Dívčí válka, Už...

Píseň: Košilela

Interpret:
Bára Basiková
Album:
Best of Bára Basiková
BadoXXII  všechny komentáře uživatele
Solídne natočená, ale ničím výnimočná neškodná ducharina pre dnešnú mládež.(22.2.2012)
Shushika  všechny komentáře uživatele
Jednoduchá story, každopádně mimořádně funkčně podaná. Jsem ideální typ diváka - věděl jsem, že něco přijde, ale stejně jsem se vždycky leknul. Radcliffe naprosto v pohodě...ale Fassbender z Jezera smrti by byl ještě lepší. Na finále mi nesedí přesně to samé, co mi nevonělo i u Insidious. 7/10(27.3.2012)
Dever  všechny komentáře uživatele
Nepatrím síce k hororovým fanatikom, ale viem ohodnotiť kvalitu a Woman in Black ju určite má. Dej je možno jednoduchý a nevyniká ničím výnimočným, no temná a hororová atmosféra áno. K tomu Daniel dokázal, že vie zahrať aj niečo iné ako kúzelníka a do filmu zapadol naozaj kvalitne.(13.7.2012)
choze  všechny komentáře uživatele
Příjemná klasická duchařinka s výborným Ciaránem Hindsem a zajímavým (ne)hepáčem.(29.5.2012)
Hal_Moore  všechny komentáře uživatele
Já, narozdíl od nejspíš většiny zdejších uživatelů, neviděl všechny díly Harry Potterovské ságy (viděl jsem k dnešnímu datu jen první díl), tudíž netrpím žádným "Radcliffe jedině jako Potter" syndromem. V roli mi tak nevadil díky provařenosti obličeje v kouzelnické sérii, ale díky příliš mladistvému vzhledu. Nemůžu si pomoct, ale i na 22 let vypadá Daniel příliš mladě. Jsem si vědom toho, že nejde samozřejmě o jeho chybu (navíc, svůj part odehrál více než důstojně), ale casting měl asi se "scoutingem" hrabat v trochu jiných sférách. Na druhou stranu, jako marketingový tah jim to vyšlo skvěle a Radcliffeova tvář v budoucnu jistě dokáže utáhnout další filmy. Samotná Žena v černém doplácí na to, že jde o zfilmovanou knihu, a tak si scénáristé nemohli příliš vymýšlet. Párkrát jsem během sledování skoro vyskočil, ale spoustu lekaček jsem včas odhadl. Jediné, co mě opravdu dostalo, byla atmosféra sychravé Británie a postava nevěřícího Tomáše v podání Ciarána Hindse. Neskrývám mírné zklamání, očekával jsem poctivou žánrovku a dostal jsem jen poctivě natočené lekačky, standardní příběh s hutnou atmosférou a vynikajícího Hindse. To je tak akorát na lepší tři hvězdy.(18.4.2012)
Kryšpín  všechny komentáře uživatele
Jako čtenář původní knihy a divák televizní verze z roku 1989 jsem se vznášel v sedmém nebi plném duchů. Atmosféra je tak hustá, že se ani nedá krájet. Parádní lekačky, které jsem naposled prožil u asijských hororů. Jedinou výtkou je Radcliffův mladý vzhled, ale na to jsem si přesto zvykl. BAF!(20.2.2012)
Ingrid  všechny komentáře uživatele
Nic proti adaptacím, naopak. Ale v tomto případě se asi nikdy filmové zpracování nebude moci rovnat mnou obdivované suverénnosti a zároveň lehkosti, s jakou byl příběh napsán spisovatelkou Susan Hill (specielně u působivějšího, vygradovaného konce jsem možná i pomuckala nervozitou stránky). Strašení Arthura v domě je ale téměř totožné včetně infarktového houpacího křesla, tak to má být. Panoramatické pohledy na mokřiny jsou jedním z dalších kladů. Celkově ale snímek vychází jako průměr, formálně i stylově rutinně, tedy neurazí - nenadchne.(10.3.2012)
genetique  všechny komentáře uživatele
Veľmi veľké prekvapenie. Duchariny som prestal mať v obľube, odkedy sa všetky točia na jedno kopyto, no práve teraz som rád, že im dám občas šancu. Celý film pôsobí pomerne konzistentne, všetko má svoj zmysel, čo nie je vo filmoch tohto typu bežné a čo som si naposledy povedal pri Šiestom zmysle. Herci výborní, hudba dotvárala atmosféru, efekty domyslené a na sekundu fungujúce ľakačky, z ktorých jedna sa mi zaryla ako takmer žiadna horrorová. Takéto filmy chýbali mnohým detským hercom, aby sa vystrábili z podvedomia spoločnosti z označenia "one hit wonder". Radcliffe má na to, aby nám predviedol aj viac, než len čáry-máry svojou paličkou. A chcem viac filmov od Jamesa Watkinsa! 85%.(5.5.2012)
Madison  všechny komentáře uživatele
Filmársky brilantný viktoriánsky horor a jeden z filmov, ktorému som v návale hororovej eufórie schopná odpustiť plytký scenár a nedomyslenú pointu. Toto je priam formálny orgazmus a podobné stiesňujúce pocity ma zaplavili pri nedávnom sledovaní pochmúrnej dickensovskej série Great Expectations. Sugestívna duchárska lahôdka, ktorá si vystačila bez hektolitrov krvi a strohou vynikajúcou kamerou, dobovou ťažkopádnosťou a vizuálnymi perličkami (hmla, bažiny, dážď, strašidelný dom,...) spôsobuje príjemné mrazenie a naplno pohltí svojou tajomnou atmosférou. Žena v čiernom sa síce nemôže zaradiť medzi áčkové horory (Tí druhí, Šiesty zmysel) iba kvôli tomu, že nedisponuje žiadnou šokujúcou pointou, no v tomto prípade si bez výčitiek pridám, pretože toto je kategória hororov, aké zbožňujem. Z Radcliffa sa vykľul výborný charakterný herec a jeho strhaného unaveného Arthura Kippsa som mu verila od začiatku do konca. Jednoducho som nadšená.(29.5.2012)
flanker.27  všechny komentáře uživatele
"Copák to mohlo vzít jinéj konéc, když zasejc brouzdál kolem týho Čórtova hrádu?" Dílo odvedené s naprostou profesionální zručností a filmařským umem, které sice neobsahuje nic nového, převratného ani nečekaného, ale ono je to spíš dobře, třeba v Insidious se film díky jakýmsi pokusům o inovaci zvrátil do nechtěné komedie (plynová maska proti duchům, ach ty asociace). Radcliffe nekazí, ovšem auru takřka císařskou dodává své postavě můj oblíbený Caesar Ciarán Hinds. Příjemný horor na sychravý večer, kde blata jsou správně mlhavá, mlha správně hustá, v opuštěném domě vše správně trouchniví a vrže, svíčky zhasínají ve správný čas a bledé děti se zjevují v nejlepších chvílích. Má to atmosféru, skvělé prostředí a sympatické hrdiny. Mně to stačilo.(29.2.2012)
Fr  všechny komentáře uživatele
,,VIDĚL JSEM JE. VIDĚL JSEM JI A JEJÍHO CHLAPCE“..... /// Stará dobrá Anglie. V Baskervillu maj blata, v Crythin Gifford zase bažiny. Podivně chovající se vesničané, stará barabizna.... jeden nemusí bejt ani velkej génius (jasně, tak to jsem tady dobře...), aby poznal, která bije. Pověry? Skutečnost? Jednoduchý a výborně načasovaný ,,věci“ mě udržujou v neustálým stresu (prostatikům nedoporučuju sledování v noci a o samotě!) Křeslo se houpe, nikdo tam není, ale JÁ JI VIDÍM! Mrazí mě často a hodně. A ty zasraný lekačky! To mě poser boty! Angláni porážej Thajce rozdílem třídy.... (Proklatě zajímavá duchařina. I bez svině vylejzající z vany. I když...) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu od Susan Hill číst nebudu. 2.) Hledám pro svýho chlapečka nějakou děsivou hračku. 3.) Miluju optimistický konce. 4.) Thx za titule ,,Sanji“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ****